Sağlık Bakanı Recep Akdağ, diz üstünde kullanılan bilgisayarların sperm sayısı ve hareketliliğini geçici olarak düşürdüğünü vurguladı. Meclis’te milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akdağ, bazen ters düştüğü Prof. Dr. Canan Karatay’la şeker ve ekmek konusunda benzer görüşü savundu. Akdağ şunları söyledi:

“Dizüstü bilgisayarların erkeklerde kısırlığa yol açtığına dair iddialar, bu cihazların kullanım sürecinde ısıl etkilerine bağlı olarak spermatogenezin bozulmasına dayandırılmaktadır. Isıl etkinin çoğunlukla geçici olarak sperm sayısı ya da hareketliliği üzerinde olumsuz etkisi olabileceği yolunda yayınlar vardır. Ancak kalıcı kısırlığa yol açtığına dair kanıta dayalı bilimsel veri mevcut değildir. Endişeler günümüz itibariyle teorik düzeydedir. Ulusal Kanser Danışma Kurullarımız Türkiye’nin seçkin öğretim üyelerinden oluşan kurullardır. 2011-2014 yıllarında görüşleri istenmiş, uluslararası makaleler değerlendirilmiş, bunlara göre, glikoz şurubunun fazla tüketildiğinde obeziteye yol açması, dolaylı yoldan kanserojen etki gösterebileceğini söylemek mümkün olmuştur. Yani şekerin adı ne olursa olsun obeziteye yol açıyorsa, kolon kanseri başta olmak üzere kansere zemin hazırladığını biliyoruz. 

Geleceğimiz açısından sigara mücadelesini kazanmamız şart. Türkiye gerçekten sigaranın çok fazla içildiği bir ülke. Önümüzdeki günlerde ciddi yeni tedbirlerimiz var. Düz pakete geçmek için bir madde getireceğiz. Sigara kutularının raflarda görünmemesini sağlayacak kanun maddeleri de getireceğiz.” (Hürriyet / Bülent Sarıoğlu)