Ünlü doktor Mehmet Öz, akıllı cep telefonları üzerinden insan davranışları ve yapısını analiz edecek teknolojilere yatırım yapmaya karar verdi.

Amerika’da yaşayan Mehmet Öz’ün, Jeff Arnodl ile birlikte kurduğu Sharecare şirketi, bu amaçla Almanya’da ofisleri bulunan Feingold Technologies şirketini aldı. Feingold şirketinin, insan zihnini ve davranışlarını, cep telefonları üzerinden ses ve mesajlar aracılığıyla analiz edebilecek teknolojiler üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Söz konusu satın almanın parasal değeri konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, merkezi Atlanta’da bulunan Sharecare, bu alımın, şirketin kullanıcılara yönelik bir sağlık profili çıkarma hedefinin parçası olduğunu bildirdi. Anroid işletim sistemi üzerinden uygulamaları bulunan Sharecare, kullanıcıların paylaştığı bilgilerle her kişiye özel bir sağlık profili çıkarıyor. Şirket, aynı zamanda giyilebilir teknolojilere sahip özel izleyicilerle, kullanıcıların sağlık durumlarına ilişkin bilgiler alıp, gerektiğinde müdahale ediyor, tavsiyelerde bulunuyor. Sharecare, farklı yatırım şirketlerinden 122 milyon dolarlık girişim sermayesi çekmeyi başarmıştı.
Feingold ise üzerinde çalıştığı teknolojiler sayesinde, telefon kullanıcılarının ses ve mesajları üzerinden ruhsal durumlarını analiz eden bir dizi uygulama üzerinde çalışıyor. Bu teknolojinin, kullanıcıların stresini azaltmaya yönelik kullanılmasının amaçlandığı belirtiliyor.