Teknoloji alanındaki gelişmeler yeni tehlikeleri de beraberinde getiriyor. 

Bir süredir TikTok'da bir akımın konusu olan Flipper Zero isimli cihaz da güvenlik duvarlarını aşarak dikkat çekiyordu. Ancak Amazon, elde taşınabilen bu cihazın satışını yasakladı.

İlk olarak 2020 yazında piyasaya sürülen cihaz, bu yıl TikTok ile birlikte daha da popüler hale geldi. Sosyal medya platformunda restoranların ekranlarını kapatan, kartlı kapıları açan ve araçları açabilen şakacıların görüntüleri dikkat çekti.

169 dolara satılan Flipper Zero, aslında insanları kandırmak için tasarlanmamıştı. Ancak kullanımı bazı retro 'Tamagotchi' oyunlarını hatırlatan cihaz; sosyal medyada paylaşılan videolarda, akıllı tahtaları kapatarak dersleri aksatmak ve canlı bir video oyunu oynarken ekranları kapatmak için kullanılırke görülüyor.

Kart bilgilerini de çalabiliyor

Bir başka olayda da bir kullanıcı, bir restoranın dijital duvar kağıdına ve bir fast food zincirinin menü ekranlarına sızmayı başardı.

Sosyal medyada sık sık cihazı kullanarak şakalar yapan kullanıcıların paylaştığı videolar yer alsa da aracın, arabaların uzaktan kumandasındaki sinyalleri taklit etmek de dahil olmak üzere daha kötü amaçlı kullanımlarının da olduğu görüldü.

Cihaz, akıllı telefon da dahil olmak üzere kredi kartı bilgilerini tarayıp hatırlayabildiği için finansal dolandırıcılıklara karşı da bir araç haline geldi. Ayrıca Apple Pay gibi akıllı telefon özellikleri üzerinden kart bilgilerini de çalabiliyor ancak bunun için telefonun kilidinin açık olması gerekiyor.

Cihaz sadece teknolojik cihazları tehdit etmiyor, aynı zamanda kart ile açılan otel odalarının kapılarını da açabiliyor.

Sosyal medyada daha çok şaka amaçlı kullanılırken görünse de potansiyel tehlikeleri göz önüne alındığında perakende devi Amazon cihazın satışını yasaklamaya karar verdi.

Amazon, üçüncü taraf satıcılara ürünün satışını durdurmaları için bir uyarı gönderdi. Bildiride, Amazon politikasının, kart kopyalama cihazlarının satışını veya listelenmesini yasakladığı bildirildi: Bu ürünün kart kopyalama cihazı olduğu belirlendi. Bu ürünün Amazon.com'da satışına izin verilmediği için bu eylemi gerçekleştirdik. Sunduğunuz ürünlerin yürürlükteki tüm yasalara, düzenlemelere ve Amazon politikalarına uygun olmasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdur. (Sözcü)

Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluşacak

 

ChatGPT'nin yazdığı yasa meclisten geçti

 

Dünyanın en büyük nükleer füzyon reaktörü faaliyete başladı