Kısa bir süre önce Apple'ın bulut depolam sistemi iCloud kullanan ünlüler hack'lenmiş ve büyük bir skandal patlak vermişti. Bilgisayar korsanları eylemlerine bir yenisini ekleyerek, popüler bulut depolama servisi Dropbox kullanıcılarının, şifreleri ve diğer bilgilerini çaldı. 

The Next Web'in konuyla ilgili hazırladığı raporunda, bilgisayar korsanlarının yaklaşık 7 milyon Dropbox şifresini çaldığı ve ellerindeki kullanıcı bilgilerini satışa çıkarttığı iddia edildi.

Olayın meydana gelmesinin ardından Dropbox'un hack'lendiği iddiası ortaya atıldı. Kullanıcılarına online depolama hizmeti veren Dropbox, bilgisayar korsanlarının server’larına sızdığı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Kullanıcı bilgilerinin çalınmasına rağmen Dropbox’un hack’lendiği düşünülmüyor. Ama uygulamayı 3’üncü parti uygulamaların desteği ile kullanların bilgilerinin güvende olmadığı düşünülüyor.

Kullanıcılara uyarılarda bulunan uzmanlar, öncelikle şifrelerini değiştirmelerini ve şirketin ‘2 factor authentication’ uygulumasına geçmeleri önerdi.