YERLİ dijital oyun pazarına ‘Dükkan Sizin’ diyerek yeni bir kapı açan TTNET dijital oyun platformu Playstore’un İngilizce ve Arapça versiyonuyla dünyaya açılıyor. TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya yerli oyun geliştiricilerin ürettiği oyunların Playstore platformu ile Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Avrupa’daki oyunseverlerle buluşacağını vurguladı.

PAZAR ÜÇE KATLANACAK

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü IEEE Öğrenci Kolu’nun düzenlediği, TTNET’in sponsorluğundaki dijital oyun geliştirme maratonu TTNET IEEE BuildUp Yarışması dün başladı. TTNET Genel Müdürü Kaya, faaliyet alanlarını internet erişimiyle sınırlı görmediklerini belirterek dijital ekosistemin gelişmesine yönelik çalışmalar da yaptıklarını dile getirdi. Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirdikleri NASA Space Apps Challenge, uluslararası uzay uygulamaları yarışmasının ardından İYTE’de başlayan dijital oyunların geliştirilmesine yönelik yarışmaya da destek olduklarını söyleyen Kaya “‘Dükkan Sizin’ yaklaşımımız, bu girişimcilik vizyonumuzun en güzel örneklerinden. Dijital oyun platformumuz Playstore’un kapılarını, girişimcilere ve gençlere açıyoruz, ‘Dükkan Sizin’ diyoruz. Oyun sektörünün gelişimine ve yerli oyun yazılımına destek vermek istiyoruz” dedi. Dünyada 1 milyarın üzerinde insanın dijital oyun oynadığını ve pazarın 75 milyar doları geçtiğini kaydeden Kaya, Türkiye’de de pazar büyüklüğünün ise 300-350 milyon dolar olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Komisyon almayacak

TTNET’in dijital oyun platformu Playstore’un pazarın en büyük oyuncusu olduğunu kaydeden Kaya şöyle konuştu: “Yerli oyun geliştiricileri oyunlarını Playstore platformuna sattıkları zaman herhangi bir ek maliyet ya da komisyon yansıtılmayacak, gelirin tamamı kendilerine gidecek. Onlara tanıtım desteği de vereceğiz. Bu yolla platformumuzdaki 1000 oyuna, yerli yapımcıların ürettiği 1000 oyunu da ekleyerek 2000 çıkarmak istiyoruz.”