Dünya devleri ABD'nin önde gelen sohbet uygulamalarından SnapChat'in peşinden koşuyor. Facebook'un 3 milyar dolarlık teklifini reddeden SnapChat'in Google'ı da reddettiği ortaya çıktı.
Kurucusu henüz 23 yaşında olan Evan Spiegel'in geliştirdiği SnapChat uygulaması dünya devlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Uygulamanın gelecekte patlama yaşayacağını düşünen Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in Instagram'a ödediği paranın 3 katını, yani 3 milyar doları SnapChat'i almak için teklif sunması gündemi bir süre meşgul etmişti. Spiegel ise uygulamanın ileride daha yüksek fiyata sahip olacağını düşünerek Facebook'u yolun başında reddetmişti.
Facebook'un ardından ise Google SnapChat'in kapısını çaldı. Şirkete 4 milyar dolarlık teklifte bulunan Google ise Facebook'un kaderini paylaştı ve istediğini alamadı. Gerekçe ise yine aynıydı: SnapChat ilerleyen yıllarda daha da değerlenecek ve şimdiden satışı ileri vadede büyük bir hata olacaktı.
Instagram'ı 2012 yılında 1 milyar dolara satan Kevin Systrom'un aradan geçen 1,5 senenin ardından duyduğu pişmanlığın farkında olan Spiegel, aynı hataya düşmemekte kararlı.
Google daha önce de Whatsapp'ı almak için 1 milyar dolar önermiş; ancak şirket bu teklifi geri çevirmişti.