Bu yıl 12 Haziran - 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya’da düzenlenecek yirminci Dünya Kupası öncesinde televizyon satışlarının arttığına dikkat çeken Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Bu yılın ilk dört ayında televizyon satışlarımız adet bazında yüzde 55, ciro bazında ise yüzde 82 oranında arttı” dedi.

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre Vestel’in dünya çapında 500’ün üzerinde markaya televizyon üretimi yaptığını belirten Erdoğan, “Avrupa’nın LCD TV pazarının ilk üç oyuncusundan birisiyiz. Her yıl yaklaşık 4 binden fazla farklı televizyon çeşidi üretimi yapıyoruz. Maksimum üretim kapasitemiz yılda 15 milyon televizyon” diye konuştu.

ŞINNAK'A 84 INCH

Şu anda ürettikleri en büyük ekran televizyonun 84 inch olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu modelimiz Dünya Kupası öncesinde büyük ilgi görüyor. İzmir’den Şırnak’a kadar alıcı buldu” dedi.
Vestel’in ana satış kanalının bayiler olduğunu ifade eden Erdoğan, “Türkiye genelinde 1160 bayimiz var. Bayi teşkilatımız her yıl yüzde 20 büyüyor” diye konuştu.
Bünyelerinde 11 tane de outlet mağazaları bulunduğunu belirten Erdoğan, outlet mağazalarında, Finlux gibi markaları satışa sunduklarını anlattı.

ONLINE SATIŞLAR

Faaliyet gösterdikleri sektörde online satışların etkisinin henüz yüzde 1 civarında olduğunu ifade eden Erdoğan, “Tüketiciler hala televizyon, buzdolabı gibi ihtiyaçlarını bayilerden ve teknoloji market zincirlerinden karşılıyor. Ama online dünyaya da hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

GEÇEN YIL YÜZDE 30 BÜYÜDÜK

Yeni Reklam stratejileriyle ilgili olarak da bilgi veren Turan Erdoğan, şöyle devam etti: “Yeni ajansımız Concept ile oluşturduğumuz kampanyasına ‘Türkiye Vestelleniyor’ sloganıyla start verdik. Yeni kampanyada Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri kompleksi Vestel City’den yola çıktı.Vestel, çalışanlarıyla kurduğu bağın tüketiciye yansıtılmasının çok önemli olduğunu düşüncesiyle fabrika çekimlerinde Vestel çalışanlarına yer verdi. 15 bin kişilik Vestel ailesi, markanın yeni marka stratejisinin bir parçası. İstedik ki tüketicimiz üretim ve teknolojideki gücümüzü görsün, bilsin.”

145 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Turan Erdoğan, “Geçen yıl Türkiye’de yüzde 30 büyüdük. 4.7 milyar TL’lik ihracat yaptık. Toplam ciromuz 6.2 milyar TL oldu” dedi.

 'AKILLI CEP TELEFONU BU YIL İÇİNDE GELİYOR'

Vestel markalı akıllı telefonların bu yıl içinde piyasaya sunulacağını söyleyen Erdoğan, “Testlerini yapıyoruz. Farklı renk çeşitleriyle pazara çıkacağız” diye anlattı. Erdoğan, tablet pazarına da yeni girmelerine rağmen ayda 15 bin adetlik satışa ulaştıklarını belirtti.
Düşük enerjili üretime ağırlık verdiklerini ifade eden Erdoğan, “A+++ yüzde 70 oranında daha az enerji harcayan çamaşır makinesi ürettik. Bunun yanı sıra A+++‘dan yüzde 20 oranında daha az enerji harcayan bulaşık makinemiz ise 5.5 litre su tüketimi gerçekleştiriyor” dedi.

GÜNDE 76 BİN ÜRETİM

Vestel'in yıllık toplam 22 milyon adet cihaz üretim kapasitesi bulunduğunu söyleyen Turan Erdoğan, şu bilgileri verdi: “1 milyon metrekareden geniş alana sahip Vestel City Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri kompleksi unvanına sahip. Vestel City’nin günde 76 bin ürün, yılda 15 milyon elektronik ve 7 milyon beyaz eşya üretim kapasitesi bulunuyor. 15 bin çalışanımız var. Üretimimizin büyük çoğunluğunu da ihraç ediyoruz.”
Bu yıl 9 milyon adet televizyon üretmeyi planladıklarını açıklayan Erdoğan, “Avrupa’daki televizyon pazarında yüzde 20’lik paya sahibiz. Şu anda sahibi olduğumuz 10’a yakın markamız var” dedi.