Teknoloji araştırmaları yapan Gartner ve IDC şirketlerinin son araştırması ikinci çeyrek sonu itibariyle Çinli Lenovo şirketinin dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi unvanını ABD’li Hewlett-Packard’dan aldığını ortaya çıkardı.
Lenovo geçen yıl üçüncü çeyrekte de bir süreliğine en büyük üretici unvanını HP’den almıştı ama bu tek şirketten gelen bir bilgi olduğundan resmi rakamlara dökülmemişti. Lenovo’nun Haziran ayındaki ihracat azalmasına rağmen bir numara olduğu bu kez iki şirket tarafından da teyit edildi.
ABD'Lİ RAKİPLERİNİ SOLLADI
Çinli üreticinin ABD’li rakipleri HP ve Dell’in toplamından daha fazla bilgisayar sattığı ve ihraç ettiği belirtildi. IDC rakamlarına göre Lenovo’nun kendi rakamları Haziran’da geçen yıla göre yüzde 1,4 azaldı. Bilgisayar piyasasında ikinci çeyrekte küresel çapta satışta azalma görüldü. Gartner şirketinin rakamlarına göre, dünya genelinde bilgisayar satışları yüzde 11 oranında azaldı ve Asya-Pasifik bölgesindeki düşüş ise beşinci çeyrekte de devam etti. Gartner analisti Mikako Kitagawa, “Gelişmekte olan piyasalarda ucuz tabletler insanların ilk tercihleri haline geldi ve bu da bilgisayar satışlarının önüne geçti” diye konuştu. (CNBC-e)