Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz, Samsun Çarşamba Havalimanında başladı.

Festival kapsamında 30 Ağustos-4 Eylül'de çeşitli gösteriler, teknoloji yarışmaları gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST Karadeniz'de Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayisi, savunma sanayisinde yerli ve milli üretimi yapılan insansız savaş araçları, helikopter ve jet sergileniyor.

Festivalde kamu kurum ve kuruluşların yerli üretimini yaptıkları elektrikli araçlar da bulunuyor.

Etkinlikte Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve Solo Türk, Samsun semalarında gösteri uçuşu yapacak.

TEKNOFEST'i ziyaret etmek isteyenler, girişte yoğunluk oluşturdu.

TEKNOFEST NEDİR?

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Türkiye’de bağımsız, milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Dünyada 110 ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden festivale yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçi katılmaktadır.

TEKNOFEST’e katılım gösteren milyonlarca vatandaşımız dışında festivalde uluslararası ve ulusal bireysel buluşçular, ar-ge merkezleri, üretici ve ticari firmalar, sanayiciler, girişimciler, özel araştırmacılar, danışmanlar, patent ofisleri, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, laboratuvarlar, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili kurum ve kuruluşlar, melek yatırımcılar, risk sermayesi grupları, inovasyon teşvikçileri, patent vekilleri, buluş dernekleri, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları katılmakta festival alanında birbirinden farklı onlarca etkinlikler düzenlemekte karşılıklı fikir alışverişi yapabilmektedir. Toplumun tüm paydaşlarını bir araya getirmesi sebebiyle herkesin ilgi gösterdiği bir festival haline gelmiştir. Şimdiden dünyanın en büyük teknoloji festivalleri arasında yerini almıştır.

Festivalde; Akıncı İHA, Atak Helikopteri, Jandarma Geçiş Gösterileri, Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Paraşüt Gösterileri, Aksungur, Gökbey, Bayraktar TB2, Boğazda Türk Jetleri Uçuş Gösterisi gibi akrobasi şovları, havacılık gösterileri yapılmaktadır.

TEKNOFEST, Samsun'da büyük final yapacak

 

Bakan Varank: Türkiye’nin yarınlarını TEKNOFEST kuşağı inşa edecek

 

TEKNOFEST'e rekor katılım

 

İnsansız su altı sistemine TEKNOFEST’te ödül