ABD'nin San Francisco kentinde düşen Güney Kore'nin Asiana Havayolları'na ait Boeing 777'nin yolcularının, acil çıkış kapılarından atlayarak yanan uçaktan uzaklaşmayla çalıştığı bildirildi. Bu arada uçakta yolcu olarak bulunan Samsung yöneticisi David Eun kazadan sağ kurtularak, olay hakkında ilk bilgileri Twitter üzerinden attığı tweet'le paylaştı. David Eun attığı tweet'te kendisinin iyi olduğunu ve herkesin iyi göründüğünü belirtiyor.

Federal Havacılık Sözcüsü Lynn Lunsford, Güney Kore'nin başkenti Seul'den ABD'ye sefer yapan uçağın iniş sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı San Francisco Uluslararası Havaalanı'na düştüğünü açıkladı. Görgü tanıkları tarafından çekilen ve video paylaşım sitelerine yüklenen videolarda, yolcuları acil çıkış kapılarından atlayarak yanan uçaktan uzaklaşmaya çalıştığı görülüyor.


Uçak havaalanına düşüşü sonrası parçalanmış durumda değil. Görüntülerden uçağın tek parça halinde olduğu anlaşılıyor. Ancak tavan kısmı, motorlardan birinde ve kuyruk kısmında çok ciddi hasar olduğu ve bu bölümlerin yandığı görülüyor. Yolcuların uçaktan tahliye edilmeye başlandığı da gelen bilgiler arasında.

Asiana Havayolu, Güney Kore'nin ikinci büyük havayolu. San Francisco Uluslararası Havaalanı, geçici olarak hava trafiğine kapatıldı. Güney Kore'nin ikinci en büyük havayolları şirketi olan Asiana Havayolları'na ait Boeing 777'nin 300 yolcu kapasitesi var. Uçakta 292 yolcu ile 16 mürettebatın bulunduğu açıklandı.