Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Haberleşme Genel Müdürü Atila Çelik, Uluslararası Yöneticiler Derneği'nde (YÖNETDER) "Haberleşme Sektöründe; Düzenlemeler, Kurumsal Yapılar, Politikalar, Faaliyetler, Projeler, 2023 Hedefleri" konulu konferansta yaptığı konuşmada, e-Devlet Kapısı'nın 2008 yılında hizmete açıldığını anımsattı.
e-Devlet Kapısı uygulamasının önemli olduğunu kaydeden Çelik, "e-Devlet Kapısı'nda yaklaşık 15 milyon kayıtlı kullanıcı var" dedi. Çelik, e-Devlet Kapısı'nın vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını belirterek, söz konusu uygulamayla uzun süren işlemlerin artık kısa sürede yapılabildiğini vurguladı.
Haberleşme sektöründe yaşanan gelişmelere de değinen Çelik, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Siber Güvenlik Kurulu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile İnternet Geliştirme Kurulu hakkında bilgiler verdi.
Çelik, haberleşme sektörünün çok dinamik bir alan olduğunun altını çizerek, söz konusu sektörde AR-GE'ye ayrılan bütçenin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.