Uluslararası pazarlamacılar ve yatırımcılar, Türkiye’nin yanı sıra Meksika, Endonezya ve Nijerya’nın da içinde bulunduğu MINT ülkelerini, önümüzdeki yıllarda zenginlik ve nüfusun büyüyeceği öngörüsüyle mercek altına aldı.
Yakın gelecekte 3 sıra yükselerek dünyanın 14. büyük ekonomisi olacağı tahmin edilen Türkiye, taşıdığı potansiyelle ön plana çıkıyor.
Ünlü ekonomist Jim O'Neill tarafından kısaca MINT diye adlandırılan, Türkiye’nin yanı sıra Meksika, Endonezya ve Nijerya’nın da aralarında yer aldığı ülkelerdeki yeni fırsatlar, Batılı markalar, pazarlamacılar ve yatırımcıların iştahını kabartıyor.
eBay işbirliği ile hazırlanan MerketingWeek.co.uk haberine göre ülkelerin, birkaç 10 yıl içinde zenginlik ve nüfus bakımından katlanarak büyüyeceği ve dünyanın gelecek ekonomik güç merkezleri olarak ön plana çıkacağı öngörülüyor.  Değerlendirmelerde, Türkiye’nin yakın gelecekte 3 sıra yükselerek dünyanın 14’üncü büyük ekonomisi olacağı belirtiliyor.   
 
eBay Türkiye’nin potansiyelini doğruladı
 
En gelişmiş MINT ülkelerinden biri olan, birçok uluslararası markaya ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın önde gelen online pazaryeri eBay’in de güvenle yatırım yaptığı bir pazar olmaya devam ediyor. Türkiye’de GittiGidiyor.com ile faaliyet gösteren eBay, Türkiye’nin taşıdığı potansiyeli doğruluyor.

eBay datalarına göre Meksika ve Türkiye’de elektronik cihazlar, özellikle cep telefonları ve tabletler en iyi satan ürünler arasında yer alıyor. Türkiye'de müşterilerin ödeme yapma yöntemleri ise değişkenlik gösteriyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu (% 93'ü) Facebook ve %72'si Twitter hesabına sahip bulunuyor. 2013 yılsonu verilerine göre, akıllı telefon sayısı 10 milyonun üzerinde. Tüketici ve talepteki artış dikkat çekerken, uluslararası şirketler Türkiye pazarına adapte olmak için yeni yollar arıyor.