Başkent Öğretmenevi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı ve "Google For Education" işbirliği protokolü imza töreni ile "Google Üniversite Seçimim" platformu tanıtımı yapıldı. Programa, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, Google Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölge Müdürü Liz Sprout, Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı ile öğrenciler katıldı.

EĞİTİMDE TEKNOLOJİYE DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR
İşbirliğiyle günlük hayatın bir parçası haline gelen uygulamaların, eğitim ve öğrenme için de yeni pencereler açmasının sağlanacağını belirten Bakan Avcı şunları söyledi: "Pilot çalışmalarda eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin, teknolojiyi eğitim için araç kılma becerilerini gözleme imkanı bulacağız. Dijital teknolojideki bütün gelişmeleri eğitim ortamlarında yansıtacak, hayatın bir parçası haline gelen interneti ve internet kültürünün araçlarını eğitim için kullanma yollarının oluşmasını temin edecek çalışmalara daha fazla ihtiyacımız var. Bilişim sektörü eğitim üzerinde daha fazla düşünmeli, çözümler bulmaya odaklanmalıdır. Google'ın bakanlığın desteğiyle hazırladığı 'üniversite seçimim' uygulaması ülkedeki üniversiteler hakkında rehberlik yapacak."

BEŞ İLDE BEŞ OKUL
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Ahmet Onur Ak ise İstanbul, Eskişehir, Antalya, Ankara ve İstanbul'daki 5 okulda pilot çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, "İş birliği öğretmen eğitimlerinde, eğitimde teknoloji kullanımında, eğitim içerik ve uygulamaların Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) kazandırılmasında fırsatlar sunacak" dedi.

SADECE TÜRKİYE İÇİN YAPTIK
"Üniversite Seçimim" platformunun tanıtımını yapan Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı da şunları anlattı:
"Her sene yaklaşık 2,5 milyon öğrenci üniversite sınavına giriyor. Üniversiteyi kazanan her 10 kişiden 3'ü mutlu hissetmediği için yeniden sınava giriyor. Yapılan görüşmelerde gençlerin gelecekle ilgili karar vermede rahat hissetmedikleri ortaya çıktı. Öğrencilerin bu ihtiyaçlarını teknolojiyle giderebileceklerini düşündüğümüz için MEB ile iş birliği yapılmasına karar verildi. Amacımız, Türkiye'de 210 üniversitedeki 10 bin 700'den fazla programı öğrencilerin kolay şekilde takip edebilmesi ve hayatları için en doğru kararı verebilmesi.

KAMPÜSTE SANAL TUR
Google, bu projeyi sadece Türkiye için yaptı. Yaklaşık bir yıldır bunun üzerinde çalıştık, üniversitelerin tanıtım videolarıyla fakülte, bölüm, puan detaylarına yer verdik. Öğrencilerin ilham almaları için 'Bağlan' ve 'İşin uzmanından öğren' bölümlerinde her ay uzmanlarla belirli sohbetlerin düzenlendi ve bunları da videolarla paylaştık. Yaklaşık 40 üniversiteyi kampüse gitmeden gezebilmeleri için sanal turlar yaptık."