Bloomberg HT'de Hande Berktan'ın sunduğu İş Dünyası programına konuk olan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, satışı olması halinde teknoloji perakende mağazaları Darty'ye talip olduklarını açıkladı.
Electro World mağazalarının yüzde yüz hissesini 6 milyon TL.'ye satın alan Bimeks'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Darty mağazaları ile ilgilenip ilgilenmedikleri konusundaki soruya, ''Biz büyüme hedefimiz çerçevesinde böyle bir imkan olursa ilgileniriz. Talibiz'' dedi.
Electro World'u satın aldıklarını da kaydeden Murat Akgiray, ''Şimdi satınalma için sadece Rekabet Kurumu'nun kararını bekliyoruz. Bu sene içinde süreç tamamlanır. Bu bizim büyüklüğümüzü iki misli veya biraz daha fazla artıracak. O yüzden, yüzde 110 veya yüzde 120 gibi bir ciro bekliyoruz önümüzdeki yıl. Bimeks'in teknoloji marketleri pazarındaki payı % 8 civarında, Electro World'ün de % 7 payı vardı. Bir defa bize bir pazar payı topyekün getirecek. Electro World markasını çok uzun müddet muhafaza etmeyeceğiz. Electro World mağazaları birer Bimeks mağazası olacak. Ne kadar zamanda bilmiyorum.  Birkaç yıl içinde olacağı kesin'' açıklamasını yaptı.
Sektördeki hızlı büyümenin itici gücü ne olduğuna ilişkin sorumuza Akgiray, ''Birincisi teknoloji, yani teknoloji de çok hızlı değişiyor. Yeni ürünler, bazı ürünlerimiz çıkıyor piyasaya, 3 ay sonra eski ürün olabiliyor. Bu kadar hızlı değişen ve teknolojiye meraklı bir gençlik, internet ve Türkiye'nin bütün uluslararası piyasaya açılan ekonomisi, bunların hepsi üstüste gelince gerçekten sektör hızlı bir şekilde büyüdü. Son 10 yıldaki gelişmeler gerçekten baş döndürücü, çok hızlı büyüyoruz'' dedi.