Yenibiris.com temmuz ayı istihdam raporunu açıkladı. Buna göre geçtiğimiz ay en çok iş ilanı veren tek bir sektör öne çıkmadı. Yapı-İnşaat, Turizm, Perakendecilik ve Eğitim başabaş gitti.

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, temmuz ayını kapsayan istihdam raporunu hazırladı. Rapora göre temmuz ayında Yapı-İnşaat, Turizm-Otelcilik, Perakendecilik-Toptancılık ve Eğitim, en çok eleman arayan sektörler oldu.


 En çok aranan pozisyon Satış Temsilcisi

Hemen bütün sektörlerin ortak aradığı pozisyon yine Satış Temsilcisi oldu. Satış Temsilciliğini Muhasebe Elemanı takip etti. Üçüncü sırada ise haziran ayında listede olmayan Mağaza Satış Danışmanı pozisyonu yer aldı. Temmuz ayında listeye yeni giren bir başka pozisyon ise Depo Elemanı oldu.

 
En popüler sektör değişmedi

En çok başvuru alan sektör sıralamasına baktığımızda haziran ayındaki ilk üç sektörün temmuz ayında da değişmediği görülüyor. İş arayanların temmuz ayında en çok başvuru yaptığı sektör, son dört ayda olduğu gibi yine Bankacılık-Finans oldu. İkinci sırada Eğitim ve üçüncü sırada Perakendecilik-Toptancılık sektörü yer aldı.

    Tıbbi Mümessillikte hareket

Temmuz ayı raporunun en çok başvuru alan pozisyonlar listesinin ilk iki sırası değişmedi. İş arayanlar haziran ayında olduğu gibi temmuzda da sırasıyla en çok Satış Temsilciliği ve Muhasebe Elemanı ilanlarına başvuru yaptı. Üçüncü sırada Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi pozisyonu yer alırken, haziran ayında listede olmayan Sekreter pozisyonu dördüncü sırada yer aldı. Temmuz ayında listeye yeni giren bir başka pozisyon da Tıbbi Mümessil oldu.

    İstanbul birinciliği bırakmadı

Yenibiris.com verilerine göre temmuz ayında da hem en çok ilan yayınlanan hem de en çok başvuru yapılan iller sıralamasında ilk üç değişmedi. Rapora göre ilk sırada İstanbul yer alırken ikinci sırada Ankara ve üçüncü sırada tatil sezonu nedeniyle Antalya bulunuyor.

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özörnek temmuz ayı istihdam verileri ile ilgili olarak, "Son aylarda en çok eleman aranan sektörler listesinde sıralama fazla değişmiyor. Geçen ay eğitimin hemen altında yer alan lokomotif sektör Yapı-İnşaat, küsurat farkıyla öne geçti. Yapı-İnşaatla birlikte Perakendecilik ve Eğitim sektörlerinin önümüzdeki ay da benzer hareketliliği göstereceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.