Kozmetik firması çalışanı Kubilay T., şirketin bayan müdürlerinden Ece P.'yi, masadaki cep telefonunu gizlice alıp SMS'lerini okuduğu gerekçesiyle dava etti
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Kubilay T. şirketin pazarlama müdürünün kendisini yemeğe götürüp oyaladığı sırada masanın üzerindeki cep telefonunu alan müşteri ilişkileri müdiresi Ece P.'nin mesajlarını kontrol ettiğini ve bazı mesajları kendi telefonuna yönlendirdiğini iddia etti.
 
KİLİT KAMERA KAYITLARI
Telefonunun 2 saat sonra yemekhanede bulunduğunu ifade eden ve olaydan sonra şirketteki işinden ayrılan Kubilay T. kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti. Savcılığa ifade veren Ece P. ise olayın meydana geldiği saatlerde yönetim kurulu toplantısında olduğunu, telefonunun ise odasındaki masasında bulunduğunu anlattı. Şirketin bilgi işlem müdürü Mehmet Ali A. kameradan Ece P.'yi cep telefonunu alırken gördüğünü söyledi. Kamera kayıtlarının sadece 1 ay saklanabilmesi nedeniyle olayla ilgili görüntü elde edilemedi. Ancak tanık beyanını yeterli gören savcılık, Ece P. hakkında "kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçundan dava açtı. 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi istenen Ece P. yakında İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.