Facebook, bugünlerde birçok yeni özelliği kullanıma sunuyor. Sosyal paylaşım siteleri Twitter, Vine, Instagram servislerinde yaygın olarak kullanılan Embed özelliği geç de olsa Facebook’a geldi. Kullanıcılar artık herkese açık gönderilerini blog ve web sitelerine yerleştirebilecek. Peki bu özellik nasıl kullanılacak?
facebook-eklenen-paylasim-010813-1
İlk aşamada CNN, Huffington Post, Bleacher Report, PEOPLE ve Mashable şirketlerinin kullanımına açılan Embed özelliği ile Facebook gönderileri diğer sosyal ağ servislerinde olduğu gibi blog ve web sitelerine gömülebilecek.
Özelliği kullanmak ise oldukça basit. Tek yapmanız gereken herkese açık gönderideki açılır menüden “Embed Post”u seçmek ve daha sonra çıkan kodu web sayfanızda görünmesini istediğiniz yere yapıştırmak. Gömülü gönderide sayfayı beğen butonu, beğeni, yorum ve paylaşım sayısı, beğenme, yorum ekleme ve yanıtlama butonları gösteriliyor.
Sadece herkese açık gönderilerde bu özelliğin aktif olduğunu tekrar hatırlatalım. Gönderinin gizlilik ayarı “Gizli” olarak değiştirilirse gömülü gönderi yerini uyarı mesajına bırakacak. Şu anda deneme aşamasında olan yeni özellik, çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek.
facebook-eklenen-paylasim-010813-3