Dünyanın lider teknoloji şirketlerinden EMC, bu yıl Türkiye’de 2.si gerçekleştirilen “Türkiye’nin En iyi İşverenleri” araştırmasında sektöründe liderliği sahiplendi. Şirket, “IT’nin En İyi İşvereni” seçilirken; tüm sektörler dalında 50-500 çalışan kategorisinde ise üçüncülüğe layık görüldü. Araştırma; Great Place to Work® (GPTW) Enstitüsü tarafından, 60 şirketten, 19.177 çalışanın değerlendirmesiyle gerçekleştirildi. 
GPTW kategorileri arasında EMC’nin çarpıcı başarısını, EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez şu sözlerle değerlendirdi: “Bizim için, çalışanlarımızın katılımıyla bu dereceye ulaşmak gerçekten çok önemli. Şirketimizin pozitif etkileşim içerisinde devam edebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu durumda da çalışanlarımızın memnuniyeti bizim için hayati önem taşıyor. Bu sebeple hakkımızla kazandığımız bu başarıdan çok gururluyuz. Herkese değerli fikirleri için teşekkür ediyorum” dedi. 



EMC Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Serhat Ulaş ise araştırma sonuçlarıyla ilgili düşüncelerini, şu sözlerle ifade etti: “EMC Türkiye’de en önem verdiğimiz konu, çalışanların EMC’yi evleri gibi rahat bir ortam olarak konumlandırmaları, yönetimle ilişkilerini çekinmeden kurabilmeleri ve kendilerini diledikleri gibi ifade edebilmeleri… Bu doğrultuda İK stratejimizi de, EMC ailesi çalışanlarına özgür bir ofis ortamı sunma çerçevesinde geliştirmeye özen gösteriyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlar mutluluk verici ve bu konuda başarılı olduğumuzu kanıtlar nitelikte…”
 
 “Türkiye’nin En iyi İşverenleri” araştırması ile; işletmelerin mükemmelleşme yolunda ilerlemesinin yanı sıra, en iyi işveren şirketlerin belirlenmesiyle birlikte gelişim gösteren şirketlerin de ödüllendirilmesi amaçlanıyor. Şirketlerin çalışma motivasyonunu arttırmayı hedefleyen ve işveren ile çalışan arasında köprü kurmanın önemini gösteren bu araştırmanın sonucu olarak EMC Türkiye, sektöründeki liderliği yönetimde de üstlendiğini kanıtladı.