Bilgi yönetimi ve depolama alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden EMC’nin Türkiye ofisinin deneyimli ismi Erkut Göktan, EMC’nin Doğu Avrupa Kanal Satış Bölge Müdürlüğü görevine getirildi. Göktan; aralarında Avusturya, Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya’nın da bulunduğu 15 pazarda; EMC ülke müdürleri ve kanal satış ekiplerinin koordinasyonu; yanı sıra EMC’nin bölgesel kanal satış stratejisinin belirlenmesi ve uygulanması konularından sorumlu olacak. 
Profesyonel kariyerine 1995 yılında Alcatel Telecom Paris merkezinde başlayan, Erkut Göktan, sonrasında aplikasyon geliştirme danışmanı olarak gorev yaptığı NCR’ın ardından, Aralık 1999’da EMC Türkiye ekibine katılmıştı. Göktan EMC Türkiye’de sırası ile; Teknik Danışman, Satış Öncesi Müdür,  EMC Türkiye Teknoloji Çözümleri Müdürü, EMC Computer Systems Türkiye-Mısır-Libya Teknoloji Çözümleri Müdürü görevlerinde bulundu.
1990 yılı İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği mezunu ve 1993 Viyana Teknik Üniversitesi Telekomünikasyon Mühendisliği yüksek lisans programını tamamlayan Erkut Göktan, sektörün alanında en deneyimli isimlerinden.