Birbirinden akıllı cep telefonları ardı ardına hayatımıza girerken, Amerikalı bir girişimci gelmiş geçmiş en akılsız cep telefonlarını piyasaya sürdü.

New York merkezli NoPhone (‘Telefon yok’ anlamına geliyor) şirketi, ürettiği ‘cep telefonlarıyla’ sınırları zorluyor. Bu telefonlar arama yapamıyor, SMS atamıyor, fotoğraf çekip video kaydedemiyor... Çünkü bunlar sadece telefon görünümlü plastik nesneler. Teknolojinin insanlar arasındaki iletişimi öldürdüğüne dikkat çekmek isteyen firma, marka bağımlılığına da gönderme yapıyor. Firmanın çıkardığı Zero (Sıfır) adlı ‘telefon’ Apple’ın satış rekorları kıran akıllı cep telefonu iPhone 5 ile aynı boyutta ve ağırlıkta.

Aynalı selfie...
NoPhone kurucularından Van Gould, ürünlerini telefon bağımlılığından kurtulmanın bir yolu olarak görüyor: Cebinizde taşıdığınızda normal bir cep telefonundan farklı hissettirmese de, kullanamadığınızdan dolayı sizi birebir iletişime yönlendirme amacı taşıyor. İlk çıkan NoPhone’da kamera ve düğme oyukları olsa da son çıkan Zero  adeta bir tuğlaya benziyor. Şirketin ‘selfie’ için ayna yapıştırılmış bir modeli de var.