Ericsson, Cisco ile geleceğin şebekelerini kurmak üzere yaptığı yeni nesil stratejik ortaklığı açıkladı. Ortaklık iki firmanın en iyi olduğu yönlendirme sistemleri, veri merkezi, şebeke sistemleri, bulut teknolojisi, mobilite, yönetim ve kontrol ile global servisler hizmetleri gibi alanları birleştirecek. IP şebekelerinde lider Cisco ile birlikte Ericsson; 5G şebeke mimarisi, bulut bilişim ve IP ve nesnelerin interneti alanlarında uçtan uca liderlik sunacak. 

9 Kasım 2015 tarihinde yapılan duyuru, global servis ortaklık anlaşması ve satış yetki anlaşması gibi birçok anlaşma tarafından da destekleniyor. Taraflar, ayrıca Makul ve Fark Gözetmeme (FRAND) koşullarını görüşme ve sahip oldukları patent portföyleri için lisanslama anlaşması yapma konusunda mutabık kaldı. 

Ericsson Başkan ve CEO’su Hans Vestberg konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu ortaklık, geçtiğimiz yıllarda oluşturduğumuz IP stratejimizi kuvvetlendirecek ve şirketimizin dönüşümünde ileriye dönük önemli bir adım olacaktır.”

Stratejik ortaklıkla birlikte Ericsson, adresleyebileceği pazarı genişletecek ve 2018 yılının sonuna kadar en az bir milyar dolar (yıllık bazda) ek gelir elde edebilecek. Faaliyet gösterilecek yeni alanlar arasında profesyonel hizmetler, yazılım, Cisco ürünlerinin satışı yer almaktadır Ek satışların 2016 yılından başlayarak gelirlere pozitif etkide bulunması beklenmektedir. Bu ortaklık ile oluşturulacak sinerjinin, ilk etapta 2018 yılı içerisinde oluşacak giderlerde 1 milyar İsveç Kronu azalma yaratması bekleniyor. 

Yapılan anlaşma sonucunda Ericsson ve Cisco, önümüzdeki dönemde ve diğer alanlardaki ortak iş fırsatlarını değerlendirmeye devam edecek.