Bloomberg’in haberine göre, Amazon’a bağlı Ring şirketi tarafınsan tasarlanan drone kamera, ev sahibinin telefonu ile evini kontrol edebilmesini sağlıyor. Kamera evin içerisinde uçarak hareket edebiliyor.

Yeni drone kamerası için tanıtım videosu yayınlayan Amazon, ürünün 2021 yılında 250 dolara satışa çıkarılacağını bildirdi.

Ring CEO’su Jamie Siminoff konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kamera, insanların birden fazla kamera satın almak yerine tek bir cihazla evlerinde birden çok yeri izlemelerine olanak tanıyacak” dedi.

Güney Kaliforniya merkezli Ring Corporation, internete bağlı ev güvenlik cihazları, kapı zilleri ve ev kameraları konusunda uzmanlaşmış bir kurum. Şirket 2018 yılında Amazon tarafından satın alındıktan sonra satışlarında önemli bir artış yaşadı.

Birçok uzman yeni kameranın gizlilikle ilgili birçok eleştiriye maruz kalabileceğini düşünüyor.

Ring, daha önce ABD’de insan haklarını ihlal eden ve ırksal profillemeyi güçlendiren bir gözetim ağı kurma suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Eleştirmenler, Ring'in arşivlerinde depolanan videolar üzerinden çok fazla kontrole sahip olduğunu, etkisini yaymak için polis departmanlarını kullandığını ve hatta bu teknolojinin kullanımıyla ilgili polis tartışmalarını yönlendirdiğini söylüyor.

Geçtiğimiz yıl şirket ülke çapındaki 405 kanun uygulayıcı kurumla ortaklıklarından övünen bir blog yayınladı. Mart ayında ise bu sayı Güney Florida'daki tüm polis departmanlarını kapsayacak şekilde 950'ye yükseldi.