2014’ün başlarında insanların paylaşımlarını kimlerin gördüğü üzerinde tam kontrole sahip olabilmeleri için yeni Gizlilik Kontrolü özelliğini kullanıma sunan Facebook, Gizlilik Kontrolü’nü global çapta, Facebook’u masaüstünde kullanan insanlara da açtığını duyurdu.
 
Gizlilik Kontrolü’nü kullananlar paylaşımlarını kimin görebileceğini, hangi uygulamaları kullandıklarını ve profillerindeki temel bilgilerin gizliliğini kontrol edebiliyorlar. Bu kontrollere menüden erişilebiliyor ancak Facebook aynı zamanda Haber Kaynağı’nı ziyaret edenlere konuyla ilgili öneriler de sunmaya başladı.
 
Facebook, insanların platformu Facebook’la değil, birbirleriyle etkileşim kurmak üzere kullandıklarının farkında. Buna ek olarak insanların kiminle ne paylaştıkları konusunda kontrole sahip olmak istediklerini de biliyor. Şimdiye kadar Gizlilik Kontrolü’ne giriş yapan dört insandan üçü tüm basamakları tamamladı. Bu basamaklar arasında paylaşımlarını kimlerin görebileceği, iletişim bilgileri, eski uygulamaların kaldırılması ve profil bilgilerinin güncellenmesi yer alıyor.
 
Gizlilik Kontrolü, Facebook’un insanlara ihtiyaçları olduğu anda kontrol vermeye yönelik çalışmalarının bir ayağını oluşturuyor. Bu özellik, insanların doğru, istedikleri kitle ile paylaşım yaptıklarına emin olmalarını sağlıyor. Kitle seçimini de hem masaüstü, hem de mobil cihazlar için yeniden tasarlayan ve basitleştiren Facebook, insanlara kitle tanımlarını da sunuyor.
 
Daha yapacak çok işi olduğunu belirten Facebook, Gizlilik Kontrolü ile ilgili geri dönüşleri dikkatle dinleyeceğini, zaman içerisinde gerekli iyileştirmeleri yapacağını ve insanların istedikleri kişilerle, istedikleri içeriği paylaşmalarını sağlamak için yeni yollar bulmaya çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.