Facebook'un popüler anlık mesajlaşma uygulaması Messenger yeni ve bir hayli kullanışlı olan bir özellik daha kazanıyor. Arkadaşlarımızla veya ailemizle dışarı çıktığımız zamanlarda farklı yerlerde yemek yiyebiliyor, eğlenebiliyor veya birşeyler içebiliyoruz. Farklı bir şehri ziyaret ettiğimizde veya daha önceden hiç gitmediğimiz bir yere gitmek zorunda kaldığımızda nereye gideceğimizi bulmak problem olabiliyor. Bu tür durumlarda utanarak ve sıkılarak birilerinden bize gitmek istediğimiz yerin nerede olduğunu tarif etmelerini rica edebiliyoruz. İşte benzer durumlarda Facebook'un anlık mesajlaşma yazılımı Facebook Messenger'a kazandırdığı yeni özellik bize adres tarifi konusunda teknolojiden faydalanma imkanı veriyor.

Facebook Messenger'a eklenen yeni konum paylaşma özelliği sayesinde arkadaşlarımız bize gitmek istediğimiz yerin konumunu harita üzerinden işaretleyerek gönderebilecekler. Bu harita üzerinde kendi konumumuz da işaretlendiği için nerede olduğumuzu görebilecek ve gitmek istediğimiz yere daha kolay bir şekilde ulaşabileceğiz. Özelliğin görünümü şu şekilde olacak:


Tamindir'in haberine göre, bu özelliğin kısa bir süre içerisinde sunucu tabanlı bir güncelleme ile hizmete girmesi bekleniyor.