Facebook’un 3 sene sonra ilk kez düzenlediği f8 Geliştirici Konferansı dün gece başladı. Konferans'ta ilk sahneye çıkan Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, dev sosyal ağa gelen özellikler hakkında bilgi verdi.
Zuckerberg, üçüncü parti uygulamalara girişte kullanılan 'Facebook Login' özelliğinin yanına, anonim olarak giriş yapabilme özelliği eklediklerini duyurdu.



Bu yenilikle beraber kullanıcılar; üçüncü parti site ve uygulamalara Facebook ile giriş yapmadan önce kimlik bilgilerini paylaşmadan söz konusu site ya da uygulamayı deneyebilecek. Ayrıca bu yeni anonim login özelliğiyle beraber kullanıcılar paylaşacakları kişisel bilgiler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacak.



Diğer yandan kullanıcılar anonim olarak uygulamaya giriş yapsalar da Facebook her bir kullanıcı için tekil olan yazılımsal bir değişkeni (unique ID) uygulamayla paylaşacağı için kullanıcılar uygulamayı deneyimlerlerken herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmayacak. Böylelikle kullanıcılar, diledikleri an uygulamayla kişisel bilgilerini paylaşıp uygulamayı kullanmaya aynı yerden devam edebilecek.