Popüler sosyal ağ Facebook yeni arkadaşlar edinme, çevrenizle sürekli paylaşımda bulunmamanın yanında bir çok tehlikeyide içinde barındırıyor. Hızla artan bu tehlikelerden biride, Facebook sahte uygulamaları. Bu sahte uygulamaların tek amacı kullanıcı hesaplarını ele geçirmek. Norton birkaç popüler sahte Facebook uygulaması hakkında bilgi verdi.
Bu uygulamaların birisinde, öncelikle genç bir kız resmi ve yanında da bir Facebook “beğen” butonu görülüyor. Kullanıcı butona tıkladıktan sonra resmi “beğen”mek için Facebook kullanıcı bilgilerini gireceği sayfaya yönlendiriliyor. Bilgiler girildikten sonra kullanıcının girişi onaylanıyor ve kullanıcıdan bir başka “beğen” butonuna daha tıklaması isteniyor. Buton; şimdiye kadar alınmış ‘beğeni’leri gösteren sahte bir sayı kutucuğunun yanında yer alıyor. Kullanıcıları tuzağa düşürmek için tasarlanan bu korsan site, Amsterdam – Hollanda sucunularında kullanılmış bir yöntem olarak kayıtlara geçti.
Sanal korsanlık saldırılarına kurban gitmek istemiyorsanız aşağıdaki konulara dikkat etmelisiniz:
•          E-posta aracılığıyla gelen şüpheli bağlantılara tıklamayın
•          Bir e-postayı cevaplarken kişisel bilgilerinizi vermeyin
•          Pop-up sayfalara veya ekranlara kişisel bilgilerinizi girmeyin
•          Web sitesinin SSL sertifikasıyla şifrelendiğini kontrol edin. Bunun için ‘https’ ibaresine bakın. Kişisel ve finansal bilgilerinizi girerken yeşil adres çubuğu olup olmadığına dikkat edin
•          E-posta yoluyla gönderilen veya sosyal ağlarda yayınlanan linklere tıklarken dikkatli olun.