Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook bugün 10 yaşına girdi. Aylık aktif kullanıcı sayısı 1.23 milyarı geçen Facebook 10.yaş günü şerefine kullanıcılarının Facebook üzerinde zaman yolculuğuna çıkmalarını sağlayan “A Look Back” isimli uygulamasını yayınladı.
 
facebook.com/lookback adresinden açılacak yeni uygulama ile Facebook kullanıcıları sosyal ağ üzerindeki kendi maceralarını, önemli dönüm noktalarını görebilecek.
 
Sosyal ağa üye olduğunuzdan bu yana en önemli anlarınızı kişiselleştirilmiş bir video ve fotoğraf albümü olarak sunacak olan uygulama ile birlikte Facebook üzerinde geçirdiğiniz zaman gözünüzün önünden bir film şeridi gibi geçecek.
 


Zuckerberg on yıl önce bugün  Harvard Üniversitesi’nin yurt odasında Facebook’un temellerini attığında, yaptığı sosyal ağın dünyanın en büyük 3. ülkesi nüfusu kadar kullanıcıya ulaşacağını tahmin etmemişti. Ancak Facebook 10 sene içinde o kadar büyüdü ve onlarca yeni sosyal ağa ilham kaynağı oldu ki o yurt odasında naif bir şekilde başlayan bu yolculuk çok farklı noktalara doğru ilerledi ve hız kesmeden de ilerlemeye devam ediyor.
 
Dünyanın en zenginleri listesine giren ve Facebook’un 500 milyon hissesine tek başına sahip olan Zuckerberg, 61 dolar değerindeki hisseleriyle birlikte 10 yılda toplamda 31 milyar dolar kazandı. Bu Zuckerberg’in aynı zamanda bir yıl içinde 3 milyar doları cebine koyduğu anlamına da geliyor.
 
Zuckerberg yılda tek başına sadece 3 milyar dolar kazanırken 2012 yılı sonuçlarına göre telefon devi dünya genelinde Nokia 40 milyar dolar gelir elde etti. Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Lenovo'nun 2012 yıllık geliri ise 29 milyar doları buluyor.
 
15 YIL SONRA GATES'E YETİŞEBİLİR
 
Microsoft'un efsane patronu ve dünyanın en zengin ismi olan 58 yaşındaki Bill Gates ise Microsoft'u kurduğu 1975 yılından bu yana (38 yılda) 76 milyar dolar servet yaptı. 10 yılda 31 milyar doları cebine atan Zuckerberg ise her şey yolunda giderse 15 yıl sonra Gates'i geçip dünyanın en zengin ismi olması mümkün görünüyor.