Gezi Parkı olayları ile sosyal medyada başlayan "Başbakan Erdoğan'ı yedirmeyiz" hareketinin farklı bir versiyonu internet yasakları için başladı.


Geçtiğimiz yaz sosyal medyada paylaşılan "Milletin Adamları" başlıklı görselde Adnan Menderes, Turgut Özal ve Başbakan Erdoğan resimleri yer almış "Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Erdoğan'ı yedirmeyiz" ve "Dedelerimiz Menderes'le, Babalarımız Özal'la, Biz de Erdoğan'la Yürüyoruz" yazıları yer alıyordu.



Dün akşam Başbakan Erdoğan katıldığı bir canlı yayın programında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "gerekirse YouTube ve Facebook'u kapatabiliriz" diyerek yeni bir tartışmayı başlattı. Bu açıklamanın ardından sosyal medya kullanıcıları boş durmayarak, Gezi Olayları sonrası paylaşılan "Başbakan Erdoğan'ı yedirmeyiz" hareketini sosyal medya yasakları için uyarladılar. Sosyal medyada paylaşılan görselde bugüne kadar kapatılan msn, yonja ve Başbakan'ın kapatırız dediği Facebook kullanılarak sosyal medya yasaklarına karşı ilginç bir mesaj verildi.
Fatih RENÇBERLER / TEKNOLOJİ GÜNDEM