Sosyal medya devi Facebook'un kısa bir süre önce mesajlaşma uygulaması Snapchat'i 1 milyar dolara almak istediği haberleri yazılmıştı.
Wall Street Journal‘da çıkan yeni bir habere göre ise Facebook sanılanın aksine popüler mesajlaşma uygulaması Snapchat'i alabilmek için 1 milyar dolardan fazla bir meblağı gözden çıkarmış
Snapchat'in genç kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel, Facebook’un kendilerine tam 3 milyar dolar teklifte bulunduğunu, ancak şirketlerinin 2014′te şirketlerinin çok daha değerli olabileceği için, bu cömert teklifleri kabul etmediklerini açıkladı. Genç CEO Spiegel şimdiye kadar 73 ve 60 milyon dolarlık iki yatırım aldıklarını ve kısa bir sürede 200 milyon dolara yakın yeni bir yatırım daha almalarının söz konusu olduğundan, biraz daha bekleyip tekliflerin artmasını bekleyeceklerini açıkladı.
Spiegel'in sözünü ettiği bu yatırımların gerçekleşmesi durumunda Snapchat'in değerinin 4 milyar dolar gibi bir değere ulaşması bekleniyor.
Günde 350 milyon mesaj gönderisi ve 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Snapchat’in genç kuşak kullanıcıların favori sosyal medya platformu oldu. Facebook'ta bu gerçeği gördüğünden Snapchat'i almak için tüm imkanlarını zorluyor. Yakın zamanda Snapchat'in satışı konusunda önemli gelişmeler yaşanabileceği öngörülüyor.