Teknoloji dünyası Facebook’un halka arz performansından memnun olmasa da şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg bu durumdan oldukça memnun. Bir konferansta konuşan Zuckerberg, Facebook’un halka arzının o kadar da kötü olmadığını ifade etti. Zuckerberg, “Bildiğiniz gibi ben nasıl yumuşak halk arz yapılır sorusuna yanıt verecek doğru kişi değilim” diyerek katılımcıları güldürdü. Facebook CEO’su, “Eskiden halka arzdan korkardım. Her şeyi doğru yapmanız gerekirdi” dedi ve artık bu endişesinin geride kaldığını belirtti.

BÜYÜME HEDEFİ
Zuckerberg, şirket için üç hedef belirlediklerini bunların, “büyümek, para kazanmak ve bu ikisinin devamlılığını sağlamak” olduğunu söyledi. Şirketin yol haritası içinde herkesi birbirine bağlamak, her şeyi anlamak ve ekonomiyi büyütmek için yeni iş imkanları sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi. Facebook CEO’su, şirketin bundan sonraki hedefinin henüz internetle tanışmamış insanlara hizmet sunmak olduğu yönündeki açıklamasını da yeniledi.

MOBİLDE BÜYÜME
Zuckerberg büyüme için kilit alanın mobil uygulama sektörü olduğunu da sözlerine ekledi. Facebook’un gelirinin yüzde 40’ı cep telefonu alanından geliyor.