Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Federal Soruşturma Bürosu (FBI) internet sitesinden, vatandaşları havaalanları, oteller veya alışveriş merkezlerindeki halka açık şarj istasyonlarını kullanmaktan kaçınmaya çağıran bir duyuru yayınlayarak, bazı bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı ve casus yazılım için bu araçları kullandığını bildirdi. Denver’deki bir FBI ofisi, yayınlanan bu duyuruyu Twitter hesabından paylaştı.

FBI, halka açık yerlerde telefon şarjı konusunda uyarı yayınlayan tek federal kurum değil. ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) da kötü niyetli aktörlerin bu bağlantı noktalarını kullanarak hiçbir şeyden şüphelenmeyen kullanıcıların cihazlarına kötü amaçlı yazılım yükleyebileceğini iddia etti.

Bu kötü amaçlı yazılım, bilgisayar korsanlarının parolalar da dahil olmak üzere hassas verilere erişmesini sağlayabilir. iPhone'lar dahil olmak üzere bazı cihazlar, kullanıcıları güvenilmeyen bağlantılara karşı uyararak bu saldırılara karşı bir miktar koruma sağlayabiliyor ancak daha karmaşık kötü amaçlı yazılımlar bu korumayı atlayabilir. (Şarkul Avsat)

Güney Kore'den, Google’a 32 milyon dolar ceza!

 

Apple’dan hacker uyarısı! Telefonunuz ele geçirilebilir

 

Kuveyt'te haberleri yapay zeka 'Fedha' sunacak!