Yeni vizyona giren Genç Çıraklar filmi, gelişen dijital teknoloji nedeniyle işlerinden olan ve kendilerini yeni iş alanlarında geliştirerek hayata tutunmaya çalışan iki kafadarın Google’dan aldıkları iş garantili kurs sırasında yaşadıkları komik olayları anlatıyor. Ancak filmde Google’ın reklamının yapılıyor olması da sert eleştirilere neden oldu.
Biletler bedava olmalı
Film Amerikan rüyası ve başarı hikâyesi yanında sahip Google’ın  rahat çalışma ortamı ve çalışanlara sağladığı imkanları, Silikon Vadisinde yaşananları eleştiren bir film olarak karşımıza çıkıyor. Filmin olağan dışı özelliğiyse ürün yerleştirme ve reklam konusunda tüm sınırları zorlamış olması. Google yetkilileri filme maddi destek vermediklerini, sadece senaryo konusunda yapımcılara destek verdiklerini açıkladılar. Önemli sinema eleştirmenlerinden Mike Ryan, Genç Çıraklar filminin iki saatlik bir Google reklam filmi olduğu için girişin ücretsiz olması gerektiğini belirtmiş. Filmi komedi için izlemek istiyorsanız biraz hayal kırıklığı yaşanabilir, ancak dünyaca ünlü bir şirketin çalışma ortamı hakkında fikir edinmek için mutlaka izlenmesi gereken bir film.

Shawn Levy tarafından yönelten Vince Vaughn ve Jared Stern tarafından senaryosu yazılan komedi filmi Genç Çıraklar’ın (The Internship) yapımcılığını da Vaughn ve Levy üstlendi.