Yatırımcıların, salgın döneminde paralarını kontrollü harcaması ve daha köklü şirketlere yatırım yapmaya yönelmesiyle 2020’nin ilk yarısında İngiltere fintech sektörüne yapılan yatırımların üçte bir oranından daha fazla azaldığı görüldü.

Finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren Innovate Finance’ın yayınladığı rakamlara göre İngiltere’de 2020’nin ilk altı ayında fintechlere 1.84 milyar dolar tutarında yatırım yapıldı. Bu rakam, 2019’un aynı dönemine göre bu yıl %39’luk bir düşüşe işaret ediyor. Innovate Finance’ın verilerine göre geçtiğimiz yılın ilk yarısında 263 fintech girişimine 3 milyar dolardan fazla yatırım yapılmıştı.

Bu yıl İngiltere’de fintechlere yapılan 1.84 milyar dolarlık yatırımın yatırısından fazlası sadece 5 şirketin kasasına gitti. Dijital bankacılık uygulaması Revolut, pandemi ortaya çıkmadan önce Şubat ayında 5 milyon dolarlık bir fonlama turunu tamamlamıştı. Bunun yanı sıra Checkout.com, Starling Bank ve Infido bu süreçte 100 milyon dolardan fazla yatırım toplarken, Thought Machine ise 83 milyon dolarlık yatırım anlaşmasın imza attı.

Gelişmeler şu an için çok olumlu olmasa da Innovate Finance CEO'su Charlotte Crosswell gidişatla ilgili iyimser bir mesaj paylaştı. Yatırımcılar ise yakın zamanda fonlarda eskiye dönüşe dair umutlu olduklarını belirtiyorlar.

Alipay ve WeChat Pay’e Çin’de “tekelleşme” soruşturması

Twitter'ı hackleyenleri ehliyetleri ele verdi