Fitch Ratings, Türk telekomünikasyon şirketlerinin paket servislere odaklanmayı artıracaklarını ve bunun içerik maliyetlerini, özellikle de canlı futbol maçı yayın hakkı ücretlerini artıracağını bildirdi.
Pay-TV hizmetlerinin genişlemesinin telekom operatörlerinin mobil ve geniş bant piyasa paylarının sürdürmelerine ve büyütmelerine yardım edebileceğini ifade eden Fitch, ancak içerik maliyetlerinin karlılığı aşındırabileceğini vurguladı.
Türk telekomünikasyon piyasasının özellikle büyük operatörlerin pay-TV hizmetleri vermeye başlamalarıyla birlikte giderek daha çok bir birlerine yakınsak şirketlerden oluşur hale geldiğini ifade eden Fitch, Türk Telekom'un Temmuz ayında uydu TV hizmetleri vermeye başladığına,  Turkcell'in IPTV hizmetinin büyümekte olduğuna dikkat çekti.
Futbol yayın hakları için rekabetin içerik maliyetlerinde ciddi bir artışa yol açacağını vurgulayan Fitch, İngiltere'de Premier Lig yayın haklarını BT Group ile SKY arasındaki rekabet nedeniyle yüzde 70 arttığını hatırlattı.