Apple'ın Force Touch özelliğini yeni telefonu iPhone 6S'te kullanacağı uzun süredir konuşuluyordu. Bloomberg'in son makalesi Force Touch özelliğini bir kere daha onaylarken, üretimle ilgili detayları da veriyor.
Kaynakların aktardıklarına göre Apple, Force Touch özelliğine sahip yeni iPhone modellerinin erken üretimine başlamış. Bununla birlikte seri üretimin gelecek ay artması bekleniyor.
Force Touch ilk olarak Apple Watch'ta yer aldı. Daha sonra yeni MacBook'ta kullanılmaya başlandı. Kısaca bahsedecek olursam yeni bir tür dokunmatik teknoloji. Ekrana uygulanan gücü algılıyor. Apple'ın açıklamasına göre Force Touch, ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor.
Bloomberg'in raporunda yeni yakışıklıların 4.7 ve 5.5 inç'lik ekrana sahip olacağı belirtilmiş. Yani mevcut modellerle aynılar. Herhangi bir değişiklik yok. Zaten Apple'ın geleneksel işleyişine bakarsak "S" serilerinde tasarımsal değil, donanımsal değişiklikler oluyor. Yüksek ihtimal 6s ve 6s Plus'ın kasası Apple Watch Sport'ta kullanılan 7000 serisi alüminyumdan olacak.

Teknokulis