Fortune dergisi tarafından her yıl düzenli olarak yayınlanan ve dünyanın en büyük 500 şirketini sıralayan Fortune 500 listesi yayınlandı. Dünyanın en büyük şirketlerinin sıralandığı listede, teknoloji dünyasının en büyük iki rakibi Samsung ve Apple da yer aldı.
Şirketlerin gelirlerine göre sıralandıkları listede, teknoloji dünyasının iki devi Apple ile Samsung arasındaki rekabetin nasıl belireceği de merak konusuydu. Petrol devlerinin baış çektiği listede, Samsung 14’üncü sırada kendine yer bularak en büyük elektronik şirketi oldu. Güney Koreli şirketin yıllık geliri 178.6 milyar dolar olarak belirtildi.
ABD’li elektronik devi Apple ise geçtiğimiz yıla kıyasla 5 sıra gerileyerek, 19’uncu sırada yer bulabildi. Apple’ın yıllık geliri de 156.5 milyar dolar olarak açıklandı.

Madalyonun öteki yüzü
Küresel promosyon faaliyetleriyle bazen ürünlerinden fazla söz ettiren Samsung, her ne kadar en büyük rakibini gelir olarak geride bıraksa da elde edilen kâr miktarında geride kaldı.
31 Mart 2013 tarihinde sona eren mali yıla ait verilere göre hazırlanan liste; Samsung'un 20.6 milyar dolarına karşı Apple 41.7 milyar dolar kâra ulaştığını gösteriyor.
Mashable sitesi, Apple’ın listede en yüksek kâra sahip 100 şirket arasında ikinci olduğuna dikkat çekti. Birinci sırada, yıllık geliri 449.9 milyar dolar olan Exxon Mobil yer alıyor. Global 500 listesinde üçüncü olan petrol devinin kârı 44.9 milyar dolar.
Listenin lideri ise 481.7 milyar dolar gelir ve 26.6 milyar dolar kârla Royal Dutch Shell oldu.
Diğer teknoloji devlerinin sıralaması ise şu şekilde: Sony (83), Panasonic (94), Dell (110), Microsoft (165) ve Google (189)
TAM LİSTE