Fransa bilgisayar korsanlarının hedefi haline geldi. Ülkenin Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bazı devlet kurumlarının 10 Mart'tan bu yana siber saldırılara maruz kaldığı ifade edildi.  Söz konusu saldırıların 'benzer teknik araçlar kullanılarak' gerçekleştiği ve olağanüstü yoğunlukta olduğuna dikkat çekildi.

Bu saldırıları savuşturmak için karşı önlemlerin aktive edildiği ve birçok sistemin onarıldığı belirtildi. Ayrıca, saldırıların tamamen etkisiz hale getirilene kadar Bakanlıklar Arası Dijital Müdürlük (DINUM) ve Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Kurumu'na (ANSSI) bağlı ekiplerin filtreleme çalışmaları için harekete geçirildiği duyurdu.

Ekonomi Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Ekolojik Geçiş Bakanlığı, Başbakanlık Ofisi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gibi kurumların saldırıdan etkilendiği bildirildi. Başbakanlık açıklamasında saldırıların kaynağına dair bilgi verilmezken, Le Figaro gazetesi, 'Anonymous Sudan' adlı hacker grubunun saldırıları üstlendiğini Telegram üzerinden açıkladı.

Siber saldırı sayısı son beş yılda yüzde 75 arttı

 

Dijital dünyanın en büyük risklerinden biri: Siber saldırılar!

 

Siber saldırılar küresel tehditleri doğuruyor

 

Britanya'nın askeri ağlarına 6 milyon siber saldırı gerçekleştirildi!

 

Norveç'te 17 bakanlığa siber saldırı

 

ABD'de siber saldırıda milyonlarca kişinin bilgileri çalındı