Bugüne kadar hakkında çıkan sızıntılarla gündemde olan Samsung Galaxy Alpha, resmi olarak tanıtıldı. iPhone 6 ve HTC One M8'e rakip olarak tanıtılan Galaxy Alpha, metal çerçevesi ve sekiz çekirdekli işlemcisi ile dikkat çekiyor.
 
Dört adet Cortex-A15 çekirdek ve dört adet Cortex-A7 çekirdek olmak üzere 8 çekirdekli Exynos 5 Octa yongaseti barındıran Galaxy Alpha'da, 4.7 inç büyüklüğünde ve 720p çözünürlüğünde Super AMOLED ekran tercih edilmiş.
 
Samsung, Galaxy Alpha'da deri kaplama arka kapak tasarımından vazgeçmeyerek bu modelde de geleneği bozmadı. Galaxy ailesinin en ince modellerinden biri olma yolunda iddialı olan Alpha, sadece 6.7 mm kalınlığa ve 115 gram ağırlığa sahip.
 

Samsung_Galaxy_Alpha_scroll_2 GALAXY ALPHA FOTO GALERİ

 
Arttırılabilir harici hafıza microSD desteğinden yoksun cihazda, 2GB RAM ile beraber genişletilemeyen 32GB dahili depolama alanı bulunuyor.
 
1860mAh batarya, parmak izi sensörü, 12 megapiksel arka kamera, 2.1 megapiksel ön kamera gibi özelliklere sahip Galaxy Alpha, Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi ve yeni TouchWiz arayüzü ile geliyor.
 
Download Booster, Quick Connect, Ultra Güç Tasarrufu Modu ve Özel Mod gibi yazılım özellikleri barındıran cihazın, Wi-Fi 802.11ac, NFC, Bluetooth 4.0 ve USB 2.0 desteği bulunuyor.
 
Cihazın merak edilen diğer ayrıntısı ise fiyatı oldu. Beyaz, gümüş, altın ve mavi renk seçeneklerine sahip Samsung Galaxy Alpha‘nın, Rusya satış fiyatı 609$ olarak açıklandı. Eylül ayında 150 ülkede satışa sunulacak cihazın aynı tarihte ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.

Cihazı nasıl buldunuz? Almayı düşünür müsünüz?

Galaxy Alpha'nın tanıtım videosu

video##1019##player