Samsung Galaxy Core Advance, şirketin orta seviye akıllı cihazlar arasında tutulan modeller arasında yer almıştı. Samsung Galaxy Core Advance, ülkemizde de hatırı sayılır bir kullanıcı tarafından satın alınan cihazlar arasında yer almıştı. Samsung Galaxy Core Advance, artık eski cihazlar kategorisine girdiğinden kullanıcılarına donma, yavaşlama ve virüs bulaşması gibi sorunlar yaşatabiliyor.

Samsung Galaxy Core Advance’de yaşanan bu sorunların giderilmesi için cihaza, format atmak, fabrika ayarlarına döndürme ve sıfırlama işlemi yapmak gerekiyor. Bu yazımızda Samsung Galaxy Core Advance telefonlarda format atma ve sıfırlama işleminin nasıl yapılacağını adım adım anlatacağız.

Ancak aşağıdaki işlemlere başlamadan önce cihazınızda bulunan rehber, fotoğraf ve video gibi önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olunuz. Çünkü, format atma ve sıfırlama işleminden sonra cihazınızda ve hafıza kartınızdaki tüm veriler silinecek, cihazınız satın aldığınız ilk günkü gibi olacak.

Samsung Galaxy Core Advance telefonlarda ayarlardan, tuşlardan ve kısa kodla olmak üzere üç çeşit sıfırlama ve format işlemi yapılmaktadır. Bu üç işlemin yapılışını aşağıda adım adım okuyabilirsiniz.

 

Samsung Galaxy Core Advance ayarlar menüsünden format atma, fabrika ayarlarına döndürme işlemi:

– Cihazınızın menüsünden sırasıyla Menü > Ayarlar > Yedekle ve sıfırla > Fabrika ayarlarına sıfırla > Cihazı sıfırla > Tümünü sil adımlarını takip ederek cihazınızı sıfırlayabilir, ilk günkü haline döndürebilirsiniz.

İşlem birkaç dakika sürecektir ve cihazınız sıfırlanacaktır.

 

Sıfırlama kısa koduyla Samsung Galaxy Core Advance format atma, fabrika ayarlarına döndürme işlemi:

– Samsung Galaxy Core Advance açıkken *2767*3855# kodunu tuşluyoruz ve onaylıyoruz. Cihazda formatlama işlemi başladı. Birkaç dakika bekledikten sonra cihazınız ilk günkü haline dönecektir.

 

Samsung Galaxy Core Advance tuşları kullanarak format atma, fabrika ayarlarına döndürme işlemi

Bu işlemi yapmak için aşağıdaki adımları eksiksiz yapınız.

– Telefonunuzu kapatınız.

– Kapalı konumda iken Sesi Yükselt ve Home tuşuna basılı tutarken Açma (Power) tuşuna basınız.

– Telefon açıldığında, Samsung logosu gözükecektir artık tuşları bırakabilirsiniz.

– Recovery (Kurtarma) ekranı geldiğinde; açılan ekranda Sesi Azalt ve Yükselt tuşları yardımı ile Wipe Data/Factory Reset‘i seçip Açma (Power) tuşuna basınız.

– Yes‘i seçip Açma (Power) tuşuna basınız.

– Açılan ekranda reboot system now’ı seçip Açma (Power) tuşuna basınız.

Artık formatlama işlemi başladı. Birkaç dakika bekledikten sonra cihazınız fabrika ayarlarına dönmüş olacaktır.

video##1504##player