Akıllı telefon pazarının iki devi Apple ve Samsung'un amiral gemisi modelleri suya ne kadar dayanıklı? Bildiğiniz gibi Apple ve Samsung'un suya dayanıklılık konusunda herhangi bir iddiaları bulunmuyor. Bu konuda en iddialı marka Sony. Sadece Samsung, ‘Active’ modellerinde suya dayanıklılık konusunda iddiasını ortaya koyuyor.  Her iki fimanında bu iddiası bulunmasa da, cihazlar havuza düştüğünde veya suyla temas ettiğinde kendilerini bir nebze koruyabiliyorlar.
 
YouTube kanalı EverythingApplePro ekibi, bu konuyu çok merak etmiş olacak ki, Samsung'un yeni modelleri Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus'ı, iPhone 6 Plus ile birlikte su geçirmezlik testine tabii tuttu. 
 
16 dakikaya yakın suyun içinde kalan cihazlar tek tek test edildi. Öncelikle Samsung’un iki cihazını kontrol eden ekip, her iki cihazın arayüzünde rahatlıkla gezebildi, yani ilk etapta bir sorun ortaya çıkmadı. Sıra iPhone 6 Plus’a geldiğinde cihaz önce çalıştırıldı, sonra da hoparlörden ses gelip gelmediği kontrol edildi.
 
Testin ikinci aşamasında cihazlar tekrar suyun içerisine bırakıldı ve daha ne kadar dayanabilecekleri test edildi. Kronometre çalıştırıldıktan sonra cihazlar çalışır halde suya bırakıldı. Peki kazanan hangi cihaz oldu dersiniz? Gelin isterseniz bu sorunun cevabı aşağıdaki videoda izleyelim.