Samsung’un ”Galaxy S4 Active, kullanıcılarına dış etkenlerden zarar geleceğinden korkmadan hayatı dolu dolu yaşamalarına olanak sağlıyor” diye tanıttığı telefonu için İngiltere’den kötü haber geldi. Hedef kitlesinin maceradan maceraya koşan, dışarıda çok vakit geçiren, hayatı heyecan ve adrenalin dolu insanlar olduğunu vurgulayan Samsung Galaxy S4 Active, bu kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratabilir. IP67 sertifikası olan Samsung Galaxy S4 Active, 1 metre suyun altında 30 dakika boyunca kalabilme özelliğine sahipken yapılan denemede cihazın su sızdırdığı tespit edildi.
İngiliz Stuff ekibi S4 Active ile su altında birkaç dakika video çekmek ve cihazın su altına özel olarak geliştirilen Aqua Mode’unu denemek için havuza atladı. Suya girmeden önce cihazın tüm yuvalarının kapalı olduğundan emin olduğunu söyleyen Sophie Charara, telefonu video çekmek için suya daldırdıktan kısa bir süre sonra geri çıkardıklarını ve Active’in çok ısındığını ve çalışmadığını belirtiyor.

Bir şekilde su sızmış
Telefonu hemen incelemeye alan Sophie, havuz suyunun bir şekilde Active’in pil bölümüne ulaştığını gördü. Sophie, pile ulaşan suyun çok fazla olmadığının altını çiziyor ama bu suyun cihazı çalışmaz hale getirmek için yeterli olduğunu da ekliyor.
Samsung’un yayınladığı reklam videolarının neredeyse hepsi ‘sulu’ olmasına rağmen, Galaxy S4 Active’in garantisi garip bir biçimde tüm su bazlı hasarları kapsamıyor. 30 dakika boyunca 1 metre derinliğinde bir sorun yaşanırsa Samsung size yardımcı olacak; 31 dakika veya 1,5 metrede yaşanırsa bu yalnızca sizin sorununuz oluyor.
İkinci denemede başarılı sonuç
Stuff ekibinden olan Lucy Hedges de Galaxy S4 Active ile akvaryuma girdi; akvaryumda sorunsuz bir biçimde fotoğraf ve video çekimi yaptı. Ancak Lucy ne zaman akvaryumun dibine inse ekranın donduğunu fark etti. Bu sorunu da telefonun güç tuşuna iki kere basarak ekranı kilitleyip ve ardından kilidini açarak çözdü.
Active ile ilgili bir başarısızlık ve bir de başarı, telefon hakkında soru işaretlerine neden oldu.