Samsung‘un yeni akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, varsayılan ana ekranlarında altta dört, üstte dört olmak üzere toplam sekiz adet simgeyle birlikte geliyor. Bazı kullanıcılar için bu ana ekrandaki varsayılan simge sayısı yeterli olmuyor. Aşağıdaki yönergeleri takip ederek farklı ekranlarınızı daha fazla uygulama simgesiyle doldurmanız mümkün.

Ana ekranınızdayken yapacağınız bu işlem, eğer ekrana hangi uygulamaların simgelerini koyacağınıza karar verdiyseniz sadece bir kaç saniyenizi alacaktır.

s6-s6-edge-ana-ekran

Cihazınızı açın ve ana ekran üzerinde herhangi bir yere parmağınızla bir süre basılı tutun. Ancak bu basılı tutma işlemini ekranda boş bir alanda yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sadece bir uygulamayı taşımak için seçmiş olursunuz.

Bir kaç saniye sonra ana ekranınız küçük simgelerle dolacak ve ekranın en altında 4 adet buton bulunacak. Her buton sizin ana ekranınızın farklı bir ayarını değiştirmenizi sağlayacaktır. Şu an biz simgeleri çoğaltmak istediğimiz için ‘Screen Grid’i seçiyoruz.

Screen Grid‘i seçtikten sonra gelen ekranda, 4×4, 4×5, 5×5 gibi seçeneklerle kaç adet simge koymak istediğimizi seçtikten sonra ekranın altındaki Uygula seçeneğine basıyoruz. Bu işlemlerden sonra ana ekranımıza istediğimiz uygulamaların simgelerini ekleyebiliriz.