USB Type-C, Android'li cihazları şarj etmek ve onlardan veri aktarmak üzere yakın gelecekte kullanacağımız bağlantı türü. Peki yeni tanıtılan LG G5'te bile USB-C varken, neden Galaxy S7'de bu port bulunmuyor?

İşte Samsung ürün pazarlama baş direktörü Shoneel Kolhatkar'ın bu soru karşısında yaptığı açıklama:

1. Sebep, Samsung Gear VR

Kolhatkar, Galaxy S7'nin Gear VR ile micro USB üzerinden bağlandığını söylüyor ve ekliyor: "Başlığı altı ay önce alanların hayal kırıklığına uğramalarını istemedik." Gear VR'in üzerine USB-C - Micro USB dönüştürücüsü eklemek saçma olacağına göre Samsung, burada haklı görünüyor.

2. Hazır değilsiniz

Kolhatkar, "genel olarak piyasanın buna hazır olduğunu hissetmiyoruz" diyor. En son Nexus'lar USB-C kullansalar da micro USB'ye ihtiyaç duyan cihazların sayısı çok. Bluetooth kulaklıklar, GoPro Hero4 Session gibi...

3. Galaxy S7 Fast Charging işlevine sahip

Yeni Type-C standardının avantajlarından biri olan hızlı şarj, Galaxy S6'dan beri Samsung tarafından eski USB standardı üzerinden sunuluyor. Gerçekten de Galaxy Note 5 ve Galaxy S6'nın kısa şarj süreleri, testlerimizde bizi etkilemişti.

Tüm bunlar, USB-C'nin sonraki nesil telefonlarda yer alacağı gerçeğini değiştirmiyor. Ancak Samsung'un bizleri USB-C kullanmaya zorlamak istememesini anlayabiliyoruz. Özellikle Gear VR'ı ön sipariş verenlere ücretsiz olarak dağıtan Samsung'un, planını USB-C ile karıştırmamak istememesi oldukça doğal.