Akıllı telefonların DxOMark skorları birçok fotoğrafçıyı ikiye bölmüş durumda. Çünkü bazı fotoğrafçılar DxOMark skorlarının gerçekten de kameranın iyi ya da kötü olduğunu anlamakta işlevsel olduğunu iddia ederken, bir diğer grup ise günlük kamera kullanımı ile ilgili hiçbir bilgi vermediğini düşünüyor.

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S8, DxOMark'tan aldığı 88 puanla, geçtiğimiz yıl yine aynı puanı alan Galaxy S7 edge ile kafa kafaya bir performans sergiliyor.

Birkaç gün önce tanıtılan HTC'nin yeni amiral gemisi HTC U11'in DxOMark testlerinde yine HTC tarafından üretilen ama Google markası altında satılan Google Pixel'ı bir puanla geçmeyi başardığını belirtelim. HTC U11 testlerden 90 puan alarak bu alanda yeni bir rekorun altına imzasını atmayı başardı.

HTC tarafından üretilen Google Pixel ise bu testlerden 89 puan almayı başararak, HTC U11'e dek DxOMark'ın rekortmeni ünvanını taşıyordu. Galaxy S8'in çok övülen kamerası ise ne yazık ki bu ikilinin arkasında kalmış durumda.

Testlerde stabilizasyon, netleme hızı, gerçeğe en yakın beyaz dengesi, karanlık ortamlarda gürültü engelleme ve benzeri özellikler baz alınıyor ve bu yüzden aslında DxOMark testlerinin günlük hayattaki kullanımı ifade ettiğini düşünmek de yanlış olmaz.

Galaxy S8'in DxOMark testlerinde ise Galaxy S7'den bu yana en büyük gelişimi gösterdiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat en büyük artısı özellikle düşük ışıklı ortamlarda hareketli video kayıtları ya da kameranın sağa sola doğru oynatıldığı anlardaki görsel sabitleme başarısı olarak gösteriliyor.