Dijital & E-ticaret sektörü Türk piyasasında en çok büyüme gösteren sektörlerden birisi haline geldi. Türkiye’nin nüfus ve coğrafi konumu açısından çok fazla büyüme potansiyeli sayesinde e-ticaret de hızlı bir biçimde büyüyor ve giderek ekonomide daha etkin rol alıyor. Bu sektöre yatırım yapan şirket sayısında artış görülüyor.
 
Michael Page Dijital&E-Ticaret Bölümü yöneticisi Deniz Çakırgil Dijital & E-ticaret pazarına giren birçok uluslararası firmanın olduğunu ve bu nedenle sektörde iyi fırsatlar yakalanabileceğini ifade ediyor. Çakırgil, Dijital & E-ticaret sektörünün Türkiye’de hala büyümekte olan yeni bir sektör olması nedeniyle bu pazarda kalifiye elemanın az olduğunu belirterek, sektör hakkında iyi bir bilgi ve deneyime sahip adayların piyasa için çok değerli ve önemli olduğuna dikkat çekiyor.
Michael Page Türkiye Dijital & E-Ticaret Bölümünün verilerine göre; bu sektörün en gözde pozisyonu ise Dijital Pazarlama. Bir çok e-ticaret firması ve marka kurumsal pazarlama uzmanlarına ihtiyaç duyuyor.
 
Bu alanda kariyer planlayan adaylar için iyi bir maaş ve bonus sistemi önemli motive edici faktörler arasında yer alıyor. Ayrıca firmaların dijital & e-ticaret sektörüne yatırım yaparken yeterli bir bütçeye sahip olması ve işin başarısı için teknik altyapının gerektirdiği masraflardan kaçınmaması, çalışanların bu sektörde en önem verdikleri kriterlerin başında geliyor.
Çakırgil, bu piyasa günden güne büyüyor ve yeni jenerasyon bu sektörde çalışmayı tercih ediyor. Bu nedenle yeni jenerasyonun sektöre ilgisi Türkiye’de yeni işler geliştirmede itici güç olacaktır diyor.
 
Michael Page Türkiye’nin Dijital & E-Ticaret Bölümünü, bu alanda uluslararası know-how sahibi uzmanlaşmış ekibi ile hem işverenlere hem de iş arayanlara danışmanlık yaparak, yeni ama hızlı büyüyen bu sektörde, doğru elemanın doğru işe yerleştirilmesine öncülük ediyor.