TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen Liderlik ve Girişimcilik Programı her hafta yeni bir üst yöneticiyi (CEO) ağırlamaya devam ediyor. Programın bu haftaki konuğu Türk Hava Yolları (THY) CEO'su Doç. Dr. Temel Kotil oldu.
 
İlk dersi Karamercan verdi
 
TTNET açıklamasına göre, ilk dersi Eczacıbaşı Holding CEO'su Erdal Karamercan'ın verdiği programda bu hafta Temel Kotil konuşma yaptı.  Avrupa'nın en hızlı büyüyen havayolu şirketinin yöneticisi olarak en önemli başarı sırlarından birinin hedeflerine sıkı sıkıya bağlı kalmak olduğunu belirten Kotil, şunları kaydetti:
"Global bir oyuncuyum demek çok farklı bir şey, bunu diyebildiğiniz zaman önünüze bir dizi hedef koyuyorsunuz ve bu hedeflere sıkı sıkıya bağlı kaldığınızda başarıya ulaşabiliyorsunuz. Önünüze ulaşılabilir hedefler koyun ama arka planda her zaman 'en iyi ve en güçlü nasıl olabilirim' diye düşünün. İşinizle dünyaya açılamıyorsanız bile gönül olarak Türkiye'nin dışına çıkmaya çalışın. Biz şirket olarak bunu yaptık ve Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi olmayı başardık"
 
Global CEO'lar ortaya çıkacak
 
Türkiye'nin büyüyen ekonomisine ve bu büyümenin çok önemli fırsatlar getirdiğine de değinen Kotil, gençlerin bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Türkiye'den önümüzdeki dönemde global CEO'ların çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
15 Mart konuğu Başarır
 
Bu arada programın 15 Mart'ta konuğu Coca-Cola İçecek CEO'su Burak Başarır olacak. Program kapsamında ALJ Holding CEO'su Ali Haydar Bozkurt ve TTNET CEO'su Abdullah Orkun Kaya'nın yanı sıra Deloitte Academy Direktörü Fazıl Oral ve Boğaziçi Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker gibi isimler de ders verecek.