Müzik ve ses yaşam tarzı konusunda sürekli büyüme hedefinin bir parçası olarak, Gibson Brands, Inc. (www.gibson.com) bugün Royal Philips'in ses, video, multimedya ve aksesuar iş kolu WOOX Innovations'ın satın alımını tamamladığını açıkladı. Söz konusu anlaşmanın tamamlanması, Gibson Brands'in dünyanın en büyük müzik ve yaşam tarzı eğlence şirketi olma hedefi için son derece önemli bir adım ve şirketin Onkyo ve TEAC gibi markalara yaptığı yatırımların devamı niteliğinde.
 
Bu alım Gibson Brands'in ABD ve Japonya'daki güçlü marka mevcudiyetinden ve WOOX Innovations'ın Avrupa, Çin, Latin Amerika ve büyümekte olan diğer coğrafyalarda Philips markalı ses ve ev eğlence ürünlerinin piyasa gücünden faydalanacak. Merkezi Hong Kong'da bulunan ve dünyanın dört bir yanında yaklaşık 1.900 çalışanı bulunan WOOX Innovations Philips markasının ses, ev eğlencesi ve ilgili aksesuarlar iş kollarını küresel çapta ve kârlı şekilde yürütüyor.                     
Gibson Brands Başkan ve CEO'su Henry Juskiewicz; "Dünyanın en büyük müzik ve ses yaşam tarzı şirketi olmak üzere çıktığımız yolda en önemli adımlardan birini temsil eden bu büyük satın almayı hemen bitirmek üzere son derece hızlı hareket ettik," diye açıklıyor. "Bu satın alma ile küresel erişimimizi önemli ölçüde büyütüyoruz, boyutumuzu artırıyoruz ve iş oluşturma özelliklerimizi genişletiyoruz. Dünyanın en muazzam tüketici ses ürünleri ve deneyimlerini sağlama tutkumuzun yön verdiği büyüme hedeflerimize doğru ilerliyoruz."
WOOX Innovations CEO'su Wiebo Vaartjes ise "Gibson Brands şirketi olarak genlerinde müzik ve ses olan bir ekibin parçası olarak son derece heyecan verici bir geleceğe adım atıyoruz," diye açıklıyor. "WOOX Innovations dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin eğlence deneyimini iyileştirmek üzere muhteşem ses kalitesi, gelişmiş teknoloji ve karmaşık tasarımlara odaklanmakta. Birlikte küresel bir müzik ve yaşam tarzı şirketi olmak üzere büyümek için son derece güçlü bir platformla donatılmış durumdayız." 
 
Endüstri uzmanları, kanaat önderleri ve tüketiciler tarafından ses ve tasarım konusunda son derece güçlü olduğu bilinen WOOX Innovations'ın son yenilikleri arasında şunlar bulunuyor:
 
•                     Grammy adaylığı bulunan uluslararası DJ Armin van Buuren ile işbirliğiyle geliştirilen, A5-PRO profesyonel DJ kulaklığı ve tümleşik DJ kontrolleri ve ses sisteminden oluşan M1X-DJ
•                     Tam surround ses deneyimi için üst kısmı çıkartılıp dört bağımsız kablosuz hoparlöre dönüştürülebilen benzersiz bir hoparlör tasarımı olan Surround on Demand özelliğine sahip ödüllü Fidelio E5 Ev Sinema Ses Sistemi
 
2014'te Gibson Brands 120. yıl dönümünü kutlayacak. Şirket, şu anda dünyanın en hızlı büyüyen Tüketici Elektroniği şirketlerinden biri.