Yazın gelmesiyle birlikte çocuk ve büyüklerin favorisi outdoor eğlence ve spor aracı bisiklet ve patenlere ilgi de arttı. Ülke geneli e-ticaret kategorisinde gerçek kullanıcı ve sayfa görüntüleme sıralamasında kadın ve erkeklerin en çok tercih ettiği e-ticaret sitesi* olan GittiGidiyor spor ve outdoor kategorisinde Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılan 15 bine yakın işlem sonucuna göre erkekler kadınlara göre 4 katı fazla alışveriş yaptı.
 
Bisiklet satışları %110 arttı

2015’in ikinci çeyreğinde GittiGidiyor üzerinden gerçekleştirilen bisiklet** satışlarında bir yıl önceye oranla yüzde 110 artış kaydedildi. Şehir bazlı incelendiğinde en çok bisiklet alan şehir İstanbul oldu. Ardından Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli geldi.

GittiGidiyor’dan bisiklet alışverişlerinde erkekler 26 jantlı bisikletleri tercih ederken, kadınlar çocuk modellerine yöneldi.

Yükselen diğer kategori; paten

Yazın gelmesiyle birlikte yükselişe geçen diğer ürün kategorisi paten oldu. Yılın ikinci çeyreğinde paten** alışverişlerinde erkek alıcıların oranı %72, kadınların ise %22 olarak gözlemlendi.

2015’in ikinci çeyreğinde “Paten” kategorisinden en çok alışveriş yapan il İstanbul oldu. İstanbul’u Ankara, Antalya, Kocaeli ve İzmir takip etti. Erkeklerin en çok ayarlanabilir başlangıç patenini tercih ederken kadınlar silikon tekerlekli ayarlanabilir paten aldı. Kategori genelinde toplamda en çok tercih edilen başlangıç pateni oldu.

33 milyon*** aylık ziyaret ortalamasına ve 12 milyonu aşkın üyeye sahip GittiGidiyor, bu yıl Türkiye’nin “En İyi İşverenleri”, eBay ise her yıl olduğu gibi bu yıl da  “Avrupa’nın Çok Uluslu En İyi İşverenleri” listesine de girerek başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor.