Her 3 saniyede 1 ürünün satıldığı GittiGidiyor.com’da, aylık ortalama 750 bin ürün satışı gerçekleşiyor. GittiGidiyor 5 binden fazla kategoride, 10 milyonu aşkın üyesi, 5 milyondan fazla ürün ile 2012 yılında yüzde 46 büyürken, 2013’ü yüzde 69 oranında bir büyüme ile kapattı. Üye sayısını geçen seneye göre %23 artıran GittiGidiyor yeni üye sayısını %63 oranında artırdı. GittiGidiyor, 2013 Aralık ayında 15 milyonu aşkın ziyaretçi ile 34 milyon ziyaret aldı. Karlı bir şekilde ve yüksek bir ivmeyle büyümeye devam eden GittiGidiyor, eBay Avrupa organizasyonu içinde, hem işlem hacmi hem de net gelir sıralamasında 5. Sırada yer almayı başardı. Türkiye e-ticaret sektörünün yüksek bir ivmeyle büyüdüğünü belirten GittiGidiyor Genel Müdürü Gülfem Toygar, “Sektörün lider oyuncularından biri olarak sürdürülebilir bir büyüme yakaladık, 2013 yılı büyüme rakamımız oldukça tatmin edici. Önümüzdeki senelerde de bu ivmeyle büyüyeceğimize inanıyorum” dedi.
2013 yılı e-ticaret hacminin yaklaşık 35 milyar TL civarında olduğunu söyleyen Gülfem Toygar, e-ticaretin toplam perakende içinde yaklaşık %2’lik bir paya sahip olduğunu belirtti. Toygar, olgun pazarlardaki %10’luk paylara göre geride kalındığını ama büyüme oranı olarak Avrupa pazarlarına kıyasla daha önde olduğumuzu ve Türkiye’nin birkaç sene içinde çift haneli rakamlara ulaşacağına olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca Toygar taksit sınırlandırmasıyla ilgili “E-ticaret üzerinde olumsuz bir etki yaratacağı düşünülse de bu gibi dönemlerde e-ticaretin daha fazla avantaj sunabilmesiyle önemini artıracağına inanıyorum” dedi.
 
eBay inc.’in 2015 net gelir hedefi 21,5 milyar USD
 
GittiGidiyor’u satın alarak Türkiye’deki e-ticaret sektörüne hızlı bir giriş eBay inc. de büyüme rakamlarını açıkladı: 2013 yılını %14’lük bir büyüme ile kapatan şirket toplam 16 milyar dolarlık bir net gelir elde etti. eBay Inc 2013 yılında milyonlarca alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek 212 milyar dolarlık bir  ticaret hacmi yarattı.  eBay inc. 128 milyondan fazla aktif üyesi ve 500 milyondan fazla ürün ile 2015 yılında 21,5 milyar USD (net) gelir hedefliyor.