Bilgisayar, tablet ve son olarak cep telefonu üretimine geçen Casper, rotayı giyilebilir teknolojilere çevirdi. Hanife Baş'ın Milliyet'teki haberine göre Casper Genel Müdürü Yalçın Yıldırım, giyilebilir teknolojide de olacaklarını belirterek, “Akıllı gözlükten tutun akıllı bilekliklere kadar bu teknolojinin bulunduğu her alanda olmak için altyapı çalışması başlattık” dedi.

Dünyada bu yeni teknolojinin standartlarının henüz oturmadığını dile getiren Yıldırım, “Ama giyilebilir teknolojinin ekonomik büyüklüğü beş yıl içinde inanılmaz boyutlara ulaşacak. Burada yapacak çok işimiz var. Şu anda pazarlama birimimiz araştırma içerisinde. Giyilebilire hızlı gireceğiz. Bu yıl araştırma yılımız ama 2015’de bu teknolojinin pek çok alanında var olacağız” açıklamasını yaptı.

BEŞ YENİ CEP MODELİ

Yıldırım, ilk etapta bileklik ve sağlıkla ilgili bilgilendirme cihazları ya da akıllı saatlerde yer alabilecekleri bilgisini vererek, “Güzel gelişmeler olacak. Cihazların yine Ar-Ge ve tasarımı burada yapılacak. Altyapı yatırımımız sürüyor. Gerek giyilebilir, gerekse akıllı telefonlarda ileriki dönemde bu ürünleri Türkiye’de üretmemiz zor değil. Hacimsel boyutu sağlıyor olacağız” diye konuştu.
Bilgisayar ve cep telefonundaki hedeflerine de değinen Yıldırım, bu yıl 900 bin adet ürün satma hedefi koyduklarını, bunun 500 bin adetinin tablet ve telefon, 400 bininin de masaüstü ve notebook bilgisayar olacağını belirtti.
Yalçın Yıldırım, cep telefonunda beş yeni modelle yılı kapatacaklarını da dile getirerek, şunları söyledi: “Yeni modellerimiz orta ve üst segmente hitap edecek. Giriş seviyesinde olmayı düşünmüyoruz. Via modeli telefonlarımıza çok talep var. Telefonlarımız Android işletim sistemine sahip. Windows Phone’lu yeni modellerimiz de olacak. GFK verilerine göre bilgisayarda da yüzde 18’lik pazar payıyla ön sıradayız. İkisi bir arada ürün planlamamız da var. Tablette de yeni modellerimiz geliyor.”

SATIŞ HEDEFİ 300 BİN

Cep telefonunda 300 bin satış hedefleri olduğunu belirten Yıldırım, “2013’ü lansman yılı ilan ettik. Bu yılki hedefimiz 300 bin adet telefon satışı. 2015’de, 1 milyon adet satış hedefimiz var. 2017’te ise bütün ürün gruplarında 800 milyon dolarlık ciro hedefliyoruz” dedi.

"BİLGİSAYARDA KURUMUZ SABİT"

Döviz kurlarının fiyatlara etkisini de değerlendiren Yalçın Yıldırım, “Bizim sabit kur politikamız var. Doları 1.69 TL’ye sabitledik. Türk tüketicisi döviz çıksa da düşse alım yapmıyor. Sabit fiyat bekliyor. Dışarıya bağımlı parçalarımız olsa da fiyat artışlarını yansıtmıyoruz. 23 yıldır bu stratejiyi başarıyla uyguluyoruz. Düşük kar marjlarına karşın yıllardır sağlam ilerliyoruz. Özkaynakla hareket ediyoruz” dedi.